×

Redenen om te investeren

Investeren in vastgoed in Spanje is al jaren populair onder Nederlandse vastgoedbeleggers, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Spanje biedt niet alleen zon, zee en strand, maar ook gunstige belastingen en een relatief stabiele vastgoedmarkt. Hieronder vind je enkele slimme manieren om te investeren in vastgoed in Spanje als Nederlandse vastgoedbelegger.

 • Koop en verhuur aan toeristen
  Spanje is een populaire vakantiebestemming voor toeristen van over de hele wereld. Als vastgoedbelegger in Nederland kunt u hierop inspelen door een woning in Spanje te kopen en deze te verhuren aan toeristen. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld via verhuurplatforms zoals Airbnb. Het is belangrijk om te weten dat de regels voor toeristische verhuur in Spanje streng zijn en dat u een vergunning nodig heeft om uw woning te verhuren.
 • Koop en verhuur aan langdurige huurders
  Als u liever niet afhankelijk wilt zijn van de toeristische markt, kunt u ervoor kiezen om uw woning in Spanje te verhuren aan langdurige huurders. Dit kan een goede optie zijn als u op zoek bent naar een stabiel rendement op lange termijn. Het is belangrijk om te weten dat de huurregels en -wetgeving in Spanje anders zijn dan in Nederland, dus het is verstandig om u goed te laten informeren voordat u een woning koopt om te verhuren.
 • Koop en verkoop na renovatie
  Een andere slimme manier om te investeren in vastgoed in Spanje is door een woning te kopen, te renoveren en vervolgens te verkopen voor winst. Dit kan een risicovollere optie zijn, omdat renovaties duur kunnen zijn en er geen garantie is dat u uw investering terugverdient. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat u de kosten van de renovatie goed inschat en dat u een gedegen plan hebt voordat u begint.
 • Investeer in vastgoedfondsen
  Als u niet zelf een woning wilt kopen en beheren, kunt u overwegen om te investeren in vastgoedfondsen. Dit zijn fondsen die investeren in vastgoedprojecten in Spanje en waarin u als belegger kunt investeren. Dit kan een goede optie zijn als u op zoek bent naar een passieve investering in vastgoed.

Bij Solencasa bieden we niet alleen onze expertise en ervaring op de vastgoedmarkt in Spanje, maar ook een unieke dienst: een virtuele tour van uw woning met behulp van een videoshoot en slimme decoratie om uw woning aantrekkelijker te maken voor verkoop. Door deze dienst aan te bieden, kunnen we potentiële kopers een realistische en aantrekkelijke indruk geven van uw woning, zonder dat ze fysiek aanwezig hoeven te zijn. Dit kan leiden tot snellere verkoop en hogere opbrengsten voor u als verkoper.

Als u op zoek bent naar een betrouwbare en ervaren partner, neem vrijblijvend contact met op voor een oriënterend gesprek of klik hier voor meer informatie over ons.